Начало » Общност » Изпълнителят: Правим всичко бул. „Левски“ да бъде готов за движение до 15 август

Изпълнителят: Правим всичко бул. „Левски“ да бъде готов за движение до 15 август

снимка: Будна Варна

Дейностите по изграждането на новия бул. „Левски“ се движат сравнително в срок. Има участъци, където все още приключват процедурите по отчуждаване. Все пак обаче има сериозен фронт за работа и действаме по тази част от трасето. Това каза Николай Пашов, който е изпълнителен директор на „Хидрострой“-фирмата изпълняваща ремотна.

Въпросът с отчуждаването не може да се пренебрегва, тъй като има доста засегнати хора и трябва да бъдат уважени правата и исканията на всеки един от тях, коментира Пашов. По думите му, въпреки трудностите, с които се сблъскват, има реална възможност по-голямата част от основните дейности да бъдат приключени до средата на август, така че основното трасе и локалните платна да бъдат пуснати за движение.

На този етап техническото изпълнение на бул. „Левски“ е на около 35%. Извършени са около 600 метра от корекциите на новото дере. По трасето са изпълнени близо 60 хил. кубика изкопи. Изместени са хиляди метри кабелни линии. Изпълнени са над 1800 пилоти за подпорни стени. В момента се работи по конструкциите на бул. „Владислав Варненчик“, „Сливница“ и „Цар Освободител“, както и по конструкцията на съоръжението на ул. „Прилеп“, а също и на ул. „Кракра“.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna