Начало » Общност » Портних: Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента

Портних: Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента

Продължава рехабилитацията на пътната инфраструктура във Варна, от началото на годината досега са възстановени около 10 000 квадратни метра. Възложени за изпълнение са още около 50 000 кв. м. в петте района в града и селата, с цел отстраняване на проблемите по пътните артерии, съобщи Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура“ в Община Варна.

Рехабилитация на пътната инфраструктура тече в район „Одесос“, където дейностите се извършват паралелно с поставяне на хоризонтална маркировка за въвеждане на Синя зона. Възложени за изпълнение са 11 250 квадратни метра, като дейностите предстоят в трети, седми и осми микрорайон. Извън обхвата на синята зона има още 6 000 квадрата, които ще бъдат ремонтирани.

От утре започва работа в район „Приморски“, където ще се ремонтират 11 270 квадратни метра от пътната инфраструктура, район „Аспарухово“ – 6000 квадратни метра и в селата Звездица и Константиново – по 1000 квадратни метра. Ключов е ремонтът на пътя за „Галата“, който е сериозно пострадал. Следващата седмица започват рехабилитационните дейности в районите „Младост“ и „Владиславово“ – по 7000 квадратни метра, обясни Гърбузов.

След реализирането на този етап от ремонт на пътната инфраструктура, ще направим преоценка с районните администрации и през есенния период ще продължим, каза кметът Иван Портних.

„Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента. Осигурено е финансиране за редица пътни артерии важни за града – бул. „Левски“ в старата му част, бул. „Осми Приморски полк“ – в посока „Виница“, ул. „Съборни“, „Г. Бенковски“, и в „Аспарухово“. Като администрация сме направили необходимото да извървим нелекия път от изготвяне на проект, кандидатстване на финансиране, осигуряване на средства по европейските програми или от бюджета, за да се стигне до избор на изпълнител и реализация на обекта. Този темп на обновяване на инфраструктурата, който демонстрирахме през последните години, и който бих нарекъл ударен, не само го запазваме, на в действителност го ускоряваме съвместно с държавата. Обемът от дейностите е огромен, въпросът е, че когато с десетилетия нищо не се е правило, няма как за един ден да се случи“, обясни Иван Портних.

 
<
Budnavarna