Начало » Култура » Днес на варненска сцена гледаме постановката „Ретро“

Днес на варненска сцена гледаме постановката „Ретро“

Тази вечер, от 19 часа, на сцена „Филиал“ на ДТ „Стоян Бъчваров“ отново ще имаме възможност да гледаме хитовия спектакъл „Ретро“, напомня BudnaVarna.bg.

В центъра на спектакъла по пиесата на Александър Галине ще видим актьора Михаил Мутафов.

Режисьор е Пламен Марков, а в ролите ще видим още Милена Кънева, Валентин Митев, Юлияна Чернева, Теодора Михайлова, Нели Вълканова, Петя Янкова, Денка Радева. Сценографията и костюмите са на Мира Каланова, музиката – на Калин Николов, асистент-режисьор е Максима Боева. Автор на фотографията и дизайн на плаката и програмата е Симеон Лютаков.

Пламен Марков посвещава своя прочит на „Ретро” на първата си преподавателка по театрална педагогика – проф. Димитрина Гюрова, чиято легендарна постановка на същата пиеса от 1982 г. достига невероятните 189 спектакъла и се играе в прочутия „Театър на нациите“ в Балтимор. Той споделя за постановката и своите герои: „Донякъде ще ни разсмеят, донякъде ще ни натъжат, ще предизвикат размисли и непременно ще ни накарат да съпреживеем личните човешки драми в тази едновременно забавна и сериозна история за възрастен вдовец, когото дъщерята и зетят сватосват – почти едновременно и неособено деликатно, за три самотни дами. Има защо пак да се огледаме за нещата, които са ни най-важни, но които най-често ни е трудно да постигнем”

 
<
Budnavarna