Начало » Общност » Осъдиха ученик и студент за грабеж на оборотни пари

Осъдиха ученик и студент за грабеж на оборотни пари

снимка: Будна Варна

Районен съд – Варна осъди ученик и студент за грабеж на оборотни пари. По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, двамата младежи признаха вината си в извършен от тях в съучастие грабеж на оборотни средства от денонощен магазин. Самото деяние е извършено на 19 ноември миналата година в  широкия център на Варна. Като употребили сила спрямо продавач-консултанта в търговския обект, подсъдимите я принудили да им даде наличната сума в касата в размер на 182 лв.

Двамата младежи са неосъждани. Единият от тях, който към момента на извършване на грабежа е бил непълнолетен, получи наказание „пробация“, изразяващо се в задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационни служители за срок от 10 месеца. Съдът наложи и мярка „включване в програми за обществено въздействие“, също за срок от 10 месеца. По отношение на втория подсъдим,  21-годишен, наложеното наказание е 5 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Към момента причинените от грабежа имуществени вреди са възстановени. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 
<
Budnavarna