Начало » Общност » Започна изграждането на зоната за отдих край Юнашкия салон

Започна изграждането на зоната за отдих край Юнашкия салон

Започна работата по изграждането на зоната за отдих край Юнашки салон.

Районът, който предстои да бъде превърнат в площадно пространство с малка водна атракция, е оградена с метални пана, а вътре има техника, която работи по зоната.

Разчистването на терена от бараки и подготовката му за строителни дейности започна през февруари тази година. По план мястото трябва да се превърне в приятен кът за отдих с пейки и приятна среда. Идеята е да бъде като продължение на парка, който обгражда театъра. Средствата за дейностите са предвидени в общинския бюджет.

Процедурата за облагородяване на пространството около Юнашкия салон стартира през октомври миналата година. Началото бе дадено със съгласуване на идейния проект с Експертния съвет по устройство на територията.

Ремонтираната сграда на Юнашкия салон бе официално открита в края на 2015-та година. Това е най-старото спортно съоръжение в града. Строителството му започва през март 1909 година. Проектът е на архитект Манол Йорданов. В градежа са инвестирани 40 хил. златни лева, дарени от общината и 5 хил. златни лева, дарени от граждани. Първите жители на морската столица, които даряват средства са от варненското ловно дружество, а след тях се включва и варненското колоездачно дружество.

В началото на 2016 пък приключи облагородяването на района около Козирката, в близост до Юнашкия салон. От мястото бяха премахнати 11-те павилиона, които скриваха гледката към градинката. Мястото стана притегателна за отдих на възрастни и игра на деца.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna