Начало » Общност » Заловиха 48-годишен варненец с голямо количество наркотици

Заловиха 48-годишен варненец с голямо количество наркотици

снимка: Будна Варна

Във Варна, на ул. «Александър Василев», е проведена специализирана полицейска операция.

Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР за BudnaVarna.bg.

При извършване на полицейска проверка на мъж на 48 г. от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си найлонова торба съдържаща 156 пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество, 171 пакетчета с бяло вещество и 17 таблетки.

Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 10,49 гр., производна на амфетамин субстанция с общо тегло 12,10 гр. и лекарствен продукт със специален режим на отпускане.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор е оставен в ареста за срок до 72 часа. На мъжа е повдигнато обвинение.

В ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на младеж на 18 г. от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си кутийка, съдържаща 26 пакетчета с кристално вещество.

Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с общо тегло 2,01 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор е оставен в ареста за срок до 72 часа.

На същия е повдигнато обвинение.

 
<
Budnavarna