Начало » Събития » Ансамбъл „Българе“ с благотворителен спектакъл за новия храм

Ансамбъл „Българе“ с благотворителен спектакъл за новия храм

Ансамбъл „Българе“ ще представи благотворително във Варна новия си мащабен спектакъл „Осмото чудо“. Това ще се случи на 17 май в Двореца на културата и спорта.

Приходите от представлението  ще бъдат дарени за довършване на новостроящия се във Варна православен храм „Св. Прокопий Варненски“.

Специално участие в спектакъла ще има холивудската знаменитост Бен Крос, който ще изиграе ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“.

„Осмото чудо“ по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор.

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на „Българе“, а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.
Представлението ще се осъществи под патронажа на кмета Иван Портних, със съдействието на Община Варна и с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Билетите за „Осмото чудо“ във Варна на 17 май са на цени от 10, 12, 15 , 20 и 25 лева и вече са в продажба.

 
<
Budnavarna