Начало » Култура » Писателите Ей Джей Фин и Венсан Винел – гости на „Варна Лит“ 2018

Писателите Ей Джей Фин и Венсан Винел – гости на „Варна Лит“ 2018

Боксовa среща, волейболен мач и среща с някои от най-знаковите писатели и журналисти стартират програмата на най-цветния фест. „Варна Лит“ 2018 – второто издание на международния литературен фестивал, който обединява писатели, журналисти, художници, музиканти, театрали и общественици, и тази година ще зарадва варненци с разнообразна програма, научи BudnaVarna.bg.

Специални гости на фестивала с над 20 събития навсякъде из Варна тази година ще бъдат писателят Ей Джей Фин, автор на трилъра, изпреварил Дан Браун по продажби и превърнал се в бестселър на „Ню Йорк Таймс“ още с излизането си – „Жената на прозореца“ (изд. „Сиела“), както и Венсан Винел – момчето чудо с български корени и фаворит на френския риалити формат The Voice , чиято книга „Да излезеш от сянката“ (изд. „Колибри“) искрено, непринудено, с хумор и с младежки жар разказва за едно невероятно музикално приключение.

За да покажат, че литературата е неотменима част от ежедневието, срещите ще започнат в училища, а след това ще продължат навсякъде във Варна – библиотеки, галерии, музеи и различни алтернативни пространства. Съпътстващата програма ще включва дискусии, прожекции, работилници, изложби, концерти на ключови места край морето.

Какво да очакваме от „Варна Лит“ 2018?

 Приятелска боксова среща и разговор със Захари Карабашлиев;

 Литературен волейбол. Приятелски мач между автори и гимназисти в двора на СУЕО „Ал. С. Пушкин“;

 Среща на режисьора Явор Гърдев с възпитаници на варненските театрални школи;

 Разказване и измисляне – среща с авторите Ей Джей Фин, Теодора Димова, Владимир Зарев, Алек Попов и Захари Карабашлиев;

 Разказване и истина. Среща с авторите публицисти Светослав Иванов, Георги Тошев, Иво Иванов, Венсан Винел;

 Среща с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, създателки на сайта www.maikomila.bg;

 Концерт около огъня със Стефан Вълдобрев, с участието на Симеон Лютаков;

 Концерт на Михаела Филева и деца от шлагерно студио „Да“;

 Прожекция на филма „Възвишение“ и среща с екипа, работил по екранизацията.

Темата на най-цветния фестивал – „Разказвачът в мен“ (The Storyteller in Me) – има за цел да увлече всеки един от вас в разказването. А за най-креативните посетители ще има и награди. Конкурсът за най-добро ревю за „Жената на прозореца“, подводно четене и литературен куиз, тематичната изложба и още много други обещават приятни изненади за всеки включил се.

Търсете по-подробна информация на www.varnalit.com.

Сдружение „МЛФ Варна Лит“ организира фестивала с подкрепата на Общински Фонд „Култура“ на Община Варна, частни дарения и неправителствени организации, бизнес и др.

 
<
Budnavarna