Начало » Общност » Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом

Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом

Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом, съобщават от социалното заведение. В центъра предстои да се интегрират социални и образователни, здравни и  терапевтични  услуги за деца със специални нужди и техните родители, както и обучителен център за специалисти, работещи в сферата.

 

Карин дом подкрепя семействата на деца от 0 до 3г. и развива една социална услуга, която няма еквивалент в България – програма „Ранна интервенция“. Само през 2017 г. от терапевтичните програми са се възползвали 373 семейства от Варна, региона и страната, чрез предоставяните две социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция и Център “Ранна интервенция”.

 

От 2013 г. услугите по програмата са част от социалната програма на Община Варна, като 52% от преминалите деца през нея, не се нуждаят от ползване на терапия, специализирани услуги или ресурсно подпомагане в детското заведение.

 

За реализирането на новия комплекс Карин дом  има подкрепа от Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, омбудсмана Мая Манолова, Община Варна.

 
<
Budnavarna