Начало » Политика » Иван Портних поздрави участниците в VII Международна конференция „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“

Иван Портних поздрави участниците в VII Международна конференция „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“

Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в VII Международна конференция „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“, която се провежда за първи път в България под егидата на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Той благодари на организаторите, че са избрали морския град за домакин на престижното събитие.

 

„Община Варна подкрепя развитието на сектора, в рамките на правомощията, които имаме. В добри партньорски взаимоотношения сме с ДП „Пристанищна инфраструктура“, с „Пристанище Варна“ ЕАД, с Министерството на транспорта. Вярвам, че този форум е добра възможност за споделяне на добри практики в сферата на морския транспорт и логистика и развитие на устойчив бизнес“, допълни той. Приветствия към участниците отправиха областният управител Стоян Пасев, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов, посланикът на Ирландия в България – Н.Пр. Майкъл Форбс.

 

Във форума участват над 200 представители на световни компании от морския бранш – превозвачи, товародатели, логистични компании, оператори на пристанищни терминали, доставчици на пристанищно оборудване и услуги от 15 държави. Целта на конференцията е да се анализират най-новите световни казуси в областта на морския транспорт и логистиката, да се насърчи транспортът на контейнери в Черно море и стратегиите за развитие на транспортния пазар, да се адаптират нови технологии за обработка на контейнерите от черноморските пристанища и да се повиши конкурентоспособността на портовете в района въз основа на регионалното сътрудничество между различните организации. По-късно бе открито и изложение на фирми от морската и пристанищната индустрия.

 
<
Budnavarna