Начало » Общност » Варненец показа касов бон от бензиностанция „Бенита“: Напълниха ми 42 литра в газовата бутилка, а тя събира само 36! Как е възможно?!

Варненец показа касов бон от бензиностанция „Бенита“: Напълниха ми 42 литра в газовата бутилка, а тя събира само 36! Как е възможно?!

Варненецът Венцислав Георгиев изпрати снимка на касов бон, на който ясно се вижда, че е платил сумата от 30,60 лв. за 42, 5 л. газ, при положение, че газовата му бутилка събира 36л. Случката се е разиграла тази сутрин в бензиностанция „Бенита“, намираща се на бул. „Сливница“ 181. Ето какво разказа той за случая:

„Бутилката събира 40 литра, но никога не се пълни до горе, заради поплавъка. Когато е празна, събира 35 или 36 литра на различните бензиностанции. Днес дори не беше празна, но на бензиностанция „Бенита“, успяха да ми заредят 42,5 литра, както се вижда и на касовия бон, пак казвам, в 40 литрова бутилка! Ако беше празна, нищо чудно, да ми бяха дали и 10 литра разлика“

На място там не са му дали обяснение, персоналът на касата „вдигал рамене“, а момчето на колонките казало, че то само зарежда.

Потърпевшият смята да подаде жалба в Комисия за защита на потребителите.

„Петел“ е готов да предостави право на отговор и на „Бенита“.

По принцип бензиностанциите на „Бенита“ се смятат за едни от най-коректните във Варна. Фирмата наложи марката горива „Ромпетрол“, като започна да ги предлага на всички свои обекти. В края на 2015 г., като следствие на конюнктурни промени на пазара, Бенита ЕООД и Ромпетрол България АД, прекратиха по взаимно съгласие франчайзинговия си договор, пише на фирмения сайт.

Източник: Петел

Budnavarna

Коментари 14 коментара

 1. Служител на Benita каза:

  Писна ми от разбирачи. Служител съм на бензиностанции Benita и аз ще обясня, щом колегата не може. Бутилката има ограничение, това не е капацитета й . Много често се случва клапана в бутилката да превърти и да позволи да се запълни максималния капацитет на бутилката , което понякога е опасно, но не зависи нито от служителите, нито от колонките. Зависи единствено от бутилката и от газовата уредба.

 2. Служител на Benita каза:

  Клапана да не затвори имах предвид , и аз се ядосах вече , всеки ден се срещам с такива разбирачи.

 3. Stefan Milkov каза:

  Това са пълни измишльотини. Личното ми мнение е, че е имало неизправност в колата, понеже от доста време съм клиент и не мога да си помисля дори за малък проблем, породен от бензиностанции Бенита.

 4. Явно сме направили впечатление на конкуренцията ! Това е чест за нас ! Ние имаме повече от 1 500 клиенти зареждащи газ на нашите станции ВСЕКИ ДЕН ! И 1 499 доволни и удовлетворени ! Дано някой се замисли, къде в тази публикация видя снимка на стикера на бутилката, знака, че е проверена и калибрирана , максимален обем, номинален обем и другите те и данни ! Ние ще продължаваме да бъдем такива, да бъдем удовлетворяващи клиентите, да продаваме най-добрата газ на най-ниските цени,а на всички, на които това не им харесва им пожелаваме да бъдат, като нас !!! 😉

 5. Ивайло Илиев каза:

  Всеки един разумен и трезвомислещ човек знае, че това е невъзможно. Най-малкото, ако за 40л. клиентите са ощетявани с по 6-7л. както въпросният господин твърди, то само след седмица няма да има нито една спряла кола на колонките.

 6. Антон Антонов каза:

  Всеки ден зареждам от бензиностанциите бенита и съм много доволен от качеството на горивата им. Според мен трябва да предоставите повече снимки доказващи това, което заявихте!

 7. Клиент каза:

  Скандално твърдение на поредния мним клиент 🙂 Бенизностанции Бенита са супер точни в това отношение! Това започва да дразни конкуренцията! Аз лично зареждам 2 коли с бензин-газ и дизел и ще ви кажа, че по-добро качество на горивата няма да намерите във Варна. Разхода ми за гориво е -10% в сравнение с останалите бензиностанции във Варна.

 8. Деян Желязков каза:

  Разширение и свиване на газовете се казва явлението… възможно е и 10 л повече да събере ако пълни зимата и колонката е с достатъчно добро налягане. Ефектът е че колата започва да се дави докато не се поизпразни бутилката. Отделно че ограничителния клапан изпусне то тогава бутилката се пълни на максимален обем. Това което се казва като цифра за обем на бутилктата е ограничения от клапана обем , който се счита за безопасен , а максималният и обем е нещо съвсем различно. Не съм служител на бензиностанция, а обикновен потребител и ми писна всеки ден да чета оплакванията на умствено ограничени и технически неграмотни файтонджии.

 9. Б.Караиванова каза:

  Стига с тея глупости ! Това е поредната измишлььотина ! Клиенти сме на бензиностанцията ! Доволни сме много ! Горивото е много по-добро от на останалите бензиностанции ! Не им е изходно на тях , когато им вземат хляба май 😀

 10. Развеселен каза:

  Кои са Бенита и кой е чувал за тях?! Те да не се снабдяват от…Луната?! Хайде да поспрете сами да си рекламирате услугите. А смехориите около промяна на обема , в зависимост от метеорологичните условия, в такива размери са меко казано несериозно изявление. Лесна реакция : Отказва да плати, иска мениджър обект да обясни как са му заредени тези литри и звъни на ик.полиция. Това би трябвало да са първите му „стъпки’.
  И не на последно място: това не е случай – изключение, и не само в тази верига.

 11. Шофьор каза:

  Алоо , разбирачите, как ще обясните зареждането на 35 литра(?) в бутилка с физически обем от 32 литра. Нормално в нея влизат 28л. Какви клапани , какви тръби!

 12. Коста каза:

  Не е измишльотина,а незнание. Трябва да отиде на сервиз,като и свърши горивото от това зареждане,защото е опасно,особено ако се очаква повишение на температурите.

 13. е ама ега ти каза:

  Е тоя кавал защо предварително не каже колко литра газ иска. Така ако му гръмне бутилката сам ще си е виновен. А другия кавал на бензиностанцията не вожда ли колко е голяма бутилката и после да пълни кви са тия свободни съчинения. На тема безопасност. Ами ако е лято и капаците и вратите се разхвърчат във всички посоки докато има пешеходци кой ще е виновен? Ще си прехвърлят вината бензиностанция-клиент ли?

 14. сони каза:

  От много време зареждам от бенита но днес съм разочарован от тях.Интересно как половин резервоар което е 30литра бензин ми набутаха 40литра при което стрелката на бензиномера не стигна максимума на скалата…почнали са много да надуват.отвратен съм .Това е бензиностанцията до пикадилито до болницата.Просто както всичко в скапаната ни държава …дръгват отлично в бизнесе и като спечелят клиенти се осират ама много….аааааааааа и какъв е смисъла от тяхните карти за остъпка тогава ….мижаи да те лъжем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *