Начало » Общност » Бягане с благотворителна цел ще се проведе

Бягане с благотворителна цел ще се проведе

На 17-ти юни, (неделя), във Варна ще се проведе най-големият тиймбилдинг в България с благотворителна кауза – Business run, научи BudnaVarna.bg.

Business run e бягане за отбори от фирми с благотворителна цел, като всеки път каузата е различна и избрана според градът-домакин на събитието.

Тази година 30% от таксата за участие на всички варненски компании ще отиде за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край Варна за деца с двигателни нарушения. Целта на този тип спортни лагери е не само подобряване здравословното състояние на децата и създаване на положителна нагласа към спорта, но и изграждането на взаимна подкрепа между тях и между родителите.

В битка за победа и признание за фирма със служители в най-добра спортна форма ще се включат отбори от по 4 човека, всеки от които ще пробяга разстояние от 4 км. преди да предаде щафетата на своя съотборник в бягането и колега в офиса. Надпреварата започва точно в 10:00ч. на 17-ти юни, като за първото варненско бягане организаторите са подготвили и изключително атрактивно трасе, а именно зоната на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България – Булярд.

Зад идеята на събитието стоят момчетата от Спортен клуб Бегач – нестопанско сдружение в обществена полза, чиято цел вече 6 години е насърчаване на бягането и кардио спортовете, както и развиване на масовата и спортна култура и аматьорския спорт в България.

„С това бягане даваме възможност на бизнеса да даде гласност, че е активен, че се грижи за своите служители и не на последно място, че поема отговорност за влиянието си върху обществото, показвайки своята подкрепа към благотворителността.“ , споделя Еленко Еленков – един от организаторите на събитието. „Спортът е здраве. Когато го практикуваш с колеги – и удоволствие! А когато е насочен към благотворителна кауза носи истинско удовлетворение. Ще се видим на „пистата“! Нека бягаме заедно!“ С тези думи, организаторите канят всички любители на спорта, бягането и здравословния начин на живот да се включат в най-големия тиймбилдинг с благотворителна кауза в България, а формата за записвания ще бъде отворена още няколко дни.

За допълнителна информация и записвания – тук.

Тук можете да научите повече за каузата.

 
<
Budnavarna