Начало » Общност » Задържаният шофьор от Варна е с 14 акта и две присъди

Задържаният шофьор от Варна е с 14 акта и две присъди

снимка: Будна Варна

41-годишният шофьор на автобус, който тази сутрин беше арестуванпреди да потегли на курс за ученическа екскурзия, има издадени 14 постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ивана Милева.

По думите ѝ две от наказателните постановления, наложени на шофьора – през 1999 година и 2006 година, касаят именно шофиране в нетрезво състояние.

Ивана Милева добави че водачът е бил лишен от правоспособност за управление на моторно превозно средство. Той е бил осъден за тези две нарушения. Говорителят на Областната дирекция на МВР каза още, че водачът е тръгнал преди 8.30 часа, по-рано от предварително обявеното и от времето за задължителната проверка на полицаите.

Тя отказа да даде повече информация къде точно в страната е трябвало да пътуват учениците, но обясни, че не става въпрос за съвсем малки деца.

Веднага след като е установено, че шофьорът на автобуса е пиян и дрогиран, пътниците са били прехвърлени на друг автобус с друг водач, който е потеглил към избраната от тях дестинация. Милева припомни, че тази сутрин, малко след 8.30 часа е извършена полицейска проверка на автобус „Еос“, чиито 41-годишен водач е употребил алкохол с концентрация 1,27 промила в издишания въздух.

На по-късен етап направените тестове са установили, че същият е употребил и наркотични вещества.

Той е бил е задържан на момента за срок до 24 часа. Районната прокуратура е информирана за инцидента.

По данни на говорителя на Областната дирекция на МВР проверката, извършена сутринта е във връзка със задължението на полицията да проверява за алкохол и наркотични вещества всички водачи на автобуси, които тръгват за ученически екскурзии. ОДМВР получава предварително информация за ученическите екскурзии, които се организират от варненските училища.

При всяка екскурзия се извършва проверка непосредствено преди тръгване.

 
<
Budnavarna