Начало » Култура » Мери от „Мери Бойс Бенд“:“Обичаме Варна! Вълнението преди концерта е огромно!“

Мери от „Мери Бойс Бенд“:“Обичаме Варна! Вълнението преди концерта е огромно!“

„Щастливи дни“ – това ни очаква във Варна на 22 юни. Концертът на обичаната българска група „Мери Бойс Бенд“, на който те ще представят новия си албум и ще ни напомнят за многото си прекрасни хитове, ще се състои на сцената на Летния театър от 20 часа. Срещнахме се с Мери, за да разкаже повече за концерта, и тя сподели огромното си вълнение с думите: „Какво повече можеш да пожелаеш на някого и на себе си освен щастливи дни?!“

– От последния студиен албум на „Мери Бойс Бенд“ минаха почти 8 години. Липсваше ли ви работата по нов албум, записите в студиото – изобщо целият процес?

– Осем години между два албума са много време наистина. Но всеки от нас си дава сметка, че те не са пропилени. Имахме красиви концерти и пускахме успешни сингли през цялото това време. В групата се народиха деца, заживяхме по различен начин, който сякаш ни помогна да ценим още повече времето заедно. С годините всичко се получава по-лесно помежду ни – на репетиции вършим чудесна работа, разбираме се само с поглед… Можехме дълго да я караме така – лежерно… Но с появата на песента „Щастливи дни“ в началото на 2018-та тази „идилия“ се наруши. Звъняха хора отвсякъде… На всичко отгоре песента с лекота превзе музикалните класации и медиите я харесаха. Все още е сред най-излъчваните песни в родния ефир. Разбрахме, че е време да се забързаме, да влезем отново в студио и да довършим новия албум на Мери Бойс Бенд. Името дойде естествено – заради причината и заради смисъла. Какво повече можеш да пожелаеш на някого и на себе си освен щастливи дни?!

Работата в студио е много различна от концертите и всичко, свързано с публиката и почитателите. Часове наред изкарваш и си концентриран в свирене, пеене, избиране на тракове и слушане. Понякога слушаш определени фрази, пасажи и цели песни стотици пъти…Прибираш се, буквално разглобен и не ти се слуша друга музика дни наред. И въпреки всичко се чувстваш пълноценен и щастлив, защото знаеш, че от работата ти в момента има смисъл и много хора после ще се наслаждават на труда ти и песните ти ще осмислят нечии моменти и състояния… И всичко си е струвало… Често наричам студийната дейност „занаятчийство“… Всъщност именно студиото е мястото, от което една песен излиза готова, за да достигне до хората. После, при добър късмет, медиите я подемат и могат да я превърнат в хит. В България в момента не се върти достатъчно българска музика, според мен. А аз имам нужда да я слушам, обичам българските песни! Една хубава българска песен може да ме зареди задълго!

– Разкажи ни повече за албума „Щастливи дни” – какви песни включва, с кого работихте по него? Какво да очакваме като стилове, като звучене?

– Да, с радост мога да съобщя, че албумът „Щастливи дни“ вече е на музикалния пазар! Записан, миксиран и мастериран е в периода 2015 – 2018 г. от Искрен Искренов в студио „Винил“. Включва 10 песни, сред които добре познатите сингли от последните години: „Телефонът звъни“, „Най-скъпият подарък“, „Излишни думи“, „Пак да срещна твоето лице“ и самата „Щастливи дни“. Допълнение правят екзистенциалната „Вътре в мен“, баладите „На прага“, „Няма път назад“ и „Двамата с теб“, която е един акустичен експеримент за китара, глас и баян, както и типичната за Мери Бойс Бенд в стилово отношение – „До края на света“, която ще бъде представена като самостоятелен сингъл през есента и е дует между мен и Миро. Хора, които ни харесват, знаят от концертите ни, че момчетата в групата пеят страхотно… Сега, за първи път, решихме да покажем това и в авторска песен. Имаме идея за много емоционално представяне на „До края на света“, но това ще се случи чак когато „лятото си отива и идва есента“…

– Отдавна не сте били във Варна. Какво е настроението на групата преди концерта на 22 юни?

– Вълнуваме се! Наистина отдавна не сме изнасяли концерт във Варна и никога не сме свирили в красивия Летен театър. През последните години сме идвали многократно за участия в частни и фирмени партита, но това е съвсем различно… Хората все пишеха: „Кога ще дойдете?“ Дори хора от Силистра са ни питали кога ще имаме концерт във Варна, за да дойдат, защото знаят, че е трудно осъществимо да свирим навсякъде! Всяко такова събитие е изключително скъпо начинание и е невъзможно да го предприемаме често. Надяваме се сега всички да разберат за концерта във Варна и да дойдат!

– Какво ще чуят варненци на концерта?

– На концерта на 22 юни ще прозвучат и добре познати сингли от новия ни албум „Щастливи дни“, и любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“ и „Дългият път към дома“. Акцент ще бъде актуалният хит „Щастливи дни“. За представянето му на живо в Летен театър – Варна Мери Бойс Бенд ще има гост-акордеонист. Специален гост на събитието ще бъде и тенорът Марио Николов, за да изпълним с него дуета си „В моето сърце“. Марио ще завладее публиката и с друго сантиментално изпълнение. Ще имаме и акустична част. Въобще – шарен концерт, разнообразен в стилово отношение. Надявам се публиката наистина да остане доволна и поне за малко, в рамките на тези два часа заедно, хората да се отпуснат и да се потопят в красива атмосфера. След концерта ще отделя време за снимки. Ще имате възможност да си вземете всички албуми с автограф.

– Имаш ли любими местенца във Варна, които винаги посещаваш, когато си тук?

– Много обичам Варна. Един от най-красивите ни клипове на Мери Бойс Бенд е сниман във Варна и околностите: Виница, Кранево, Албена – този на песента „За последен път“. Преди години редовно свирехме в един клуб в Морската и оттогава обичам да посещавам Делфинариума, обичам да пия кафе край морето и да се наслаждавам на централните цветни алеи. Почти винаги отделяме време да отидем и до Двореца в Балчик, до Калиакра – прекрасни места. Северното Черноморие има магическа, величествена красота, която ме примамва всеки път да отида да я видя. Едно такова магическо място е и Летният театър на Варна.

Билети за концерта на Мери Бойс Бенд можете да си вземете от EVENTIM и партньорските им каси в: Летен театър – Варна, ДКС – Варна, бензиностанции OMV, Office 1 Superstore, Orange Center, Технополис, Български пощи… и на място в деня на концерта. Деца до 7-годишна възраст влизат безплатно. Очакваме ви с обич!

 
<
Budnavarna