Начало » Общност » Безпомощен инвалид спи върху кашони под открито небе, нуждае се от помощ!

Безпомощен инвалид спи върху кашони под открито небе, нуждае се от помощ!

Читателка сигнализира за инвалид в безпомощно състояние, който спи върху кашони под открито небе в градинка. Ето какво сподели дамата за медията ни:

„Моля да се помогне на този човек да бъде настанен в Дом „Гергана“. Той е пълен инвалид от преди месец, вследствие прекаран инфаркт. Подал е документи за дома, но от 9 месеца чака да бъде приет. В момента живее под едно дърво върху празни кашони, без пари, без храна и лекарства на пазара на квартал „Чайка“ във Варна срещу зеленчуците.

Казва се Светлозар Антонов Антонов на 65г. Дъщеря му е с първата му жена в Холандия, но той не ги е виждал от 3 години.

Направи ми впечатление,че е интелигентен човек и с достойнство. Отказа ми да му помогна, оставих му пари само за хляб. Каза, че не му се живее.

В сряда трябва да му бъдат махнати конците от операцията в УМБАЛ „Св.Марина“.

Човекът се нуждае спешно от подслон. Нужна му е и помощ, за да стигне до Терапията за махането на конците след ампутацията на крака му.

Много хора от вчера го подминават като вещ. Когато говорих с него, имаше в себе си 3 лв. и някакви стотинки, не ми позволи да му купя хляб, защото има опасност през нощта бездомните кучета да го раздърпат, а той е пълен инвалид от кръста надолу и не може да се защитава.“, сподели жената.

Varna24.bg призовава всеки, който има възможност да се отзове и помогне с подслон, храна и транспорт за човека, изпаднал в беда, да го направи!

източник: Варна24

 
<
Budnavarna