Начало » Общност » Ако приемем гей браковете, следва правото да осиновяват деца, предупреждава противник на ИК

Ако приемем гей браковете, следва правото да осиновяват деца, предупреждава противник на ИК

Нека всеки родител да изпрати декларация за отказ от джендър обучение в училищата. Така ще покажем, че не сме съгласни да се подменят традиционните ни ценности. За това призова във варненския ефир на Дарик Даниела Николова – един от организаторите на първия „Поход на семейството“, който се проведе във Варна и още няколко града през уикенда. В морската столица в шествието са се включили между 300 и 500 души.

„Ние сме граждани, представители на християнски общности. Хора, които искат да има независима българска политика от чужди влияния, да запазим традиционните ценности”, обясни тя.

Най-голямата опасност е да не се позволи на еднополови двойки да осиновяват деца, смята Николова, която е и председател на сдружението „Варна срещу джендър идеологията в България“. То е организатор на редица протести срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция (ИК).

„Това, че гей парадът иска узаконяване на еднополовите бракове и осиновяване на деца не е изненада, това е начин на пропаганда на определени ценности. Те защитават интересите си чрез политически искания. Но гей паради се организират в много страни, където тези искания са удовлетворени, но парадите продължават. Тук става дума за пропаганда”, е мнението на Даниела Николова.

Ако приемем гей браковете, следващата стъпка е осиновяването на деца от еднополови двойки, а това е безотговорно. Децата имат право на майка и баща, смята варненката.

 
<
Budnavarna