Начало » Спорт » Какво ще ремонтират на стадион „Спартак“

Какво ще ремонтират на стадион „Спартак“

Община Варна е изпратила инвестиционното си предложение за ремонт и реконструкция на съществуващите трибуни на стадион „Спартак“ за разглеждане от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Според намерението се предвижда изграждане на нова трибуна, която ще се изпълни с монолитна стоманобетонна конструкция. Трибуната ще бъде на две нива с 309 седалки, като на първо ниво под редовете ще се разположат съблекални и основните помещения към тях, обслужваща сграда на спортистите, както и конферентна зала/музей. На второто ниво ще бъдат помещения (за тв камери и тв коментатори) с гледка към терена. Към уширението на бул. „Левски“ ще се направи ремонт на трибуната. Тя ще бъде от стоманобетонна консктрукция върху насип и без седалки. Предвижда се подмяна на терена на стадиона, като се изградят дренажна и поливна система и ще се направи ново затревяване.

Наскоро кметът Иван Портних заяви, че се очаква същинският ремонт на съоръжението да започне до седмици. Още миналата година стана ясно, че за дейностите по обновяване на стадиона държавата ще даде 1 млн. лева.

 
<
Budnavarna