Начало » Общност » Таванът на детска градина „Мир“ е ремонтиран

Таванът на детска градина „Мир“ е ремонтиран

Таванът в групата на втория етаж на детска градина „Мир“, от който вчера се отчупи мазилка, вече е ремонтиран. При инцидента няколко парчета с диаметър 40 см леко са наранили три деца, които са с охлузвания. Те са прегледани от медицинската сестра, не са констатирани сериозни наранявания. Днес те отново са на занятия.

 

Мартин Станев, управителят на фирма „Хея-С“, изградила детската градина, е поел ангажимент да постави гипсокартон на таваните във всички помещения за своя сметка. „Разговаряла съм лично и с децата, и с родителите, които ни имат доверие. До момента не сме имали подобни инциденти“, каза директорката Елена Стефанова.

 

„Веднага започнахме проверка по случая. Възложител на строежа е директорът на детската градина. Строителят носи пълна отговорност за качеството на изпълнение. До момента не сме получавали сигнали за нередности в сградата. Затова, ако има данни, че е имало проблеми, а директорът не ни е информирал, той ще бъде санкциониран. Няма да правим никакви компромиси, когато се касае за строителство, което засяга деца“, коментира директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова

 
<
Budnavarna