Начало » Общност » Общински съветници: „Узаконихме грабежа на стадион Спартах, замислен преди години“

Общински съветници: „Узаконихме грабежа на стадион Спартах, замислен преди години“

Общинските съветници одобриха на 33-ото си заседание пазарната оценка на поименните акции и взеха решение за сключване на договор за замяна за прехвърляне между община Варна и „Инжстрой холдинг“ АД, и „Стили Роуд“ ЕООД на собствеността върху акции от капитала на спортен комплекс „Спартак“ АД и Стадион „Спартак“ АД.

Общинският съветник Григор Григоров коментира точката, касаеща стадион „Спартак“: „Ще узаконим грабежа, който е замислен преди години. Анализът не е коректен. 14 милиона и 600 хиляди лева е стойността на апорираните от дружеството имоти. Всички подобрения са на стойност 2 милиона и 600 хиляди лева. Ще получим само стадиона и паркингите, които са на стойност 4 милиона лева. Ще се разделим с 10 милиона лева. Некоректно са попълнени размерите на стадиона.Оценени са активи като автомивка, които не съществуват“. Григоров зададе въпроса как е изграден път на стадиона, като теренът е частен. Отчужден ли е?

Ивайло Митковски попита как стадионът ще получи лиценз, при положение, че булевардът минава през него.

„Брутален грабеж на обществен ресурс“, така Костадин Костадинов охарактеризира сагата със стадион Спартак. „Имаме желание да се възстанови стадионът, но кое ще местим булеварда или стадиона?“ попита Костадинов.

Янко Станев каза, че това, което ще бъде гласувано днес, е минало през проверки. Той призова съветниците да гласуват „за“.

Чавдар Трифонов каза, че юристите биха скочили срещу такава сделка. В момента го няма малкия паркинг на Спартак, автомивката. „Оценката е направена към края на 2017-ста година. Затова моля днес да не взимаме решение без добър юридически анализ“, призова Трифонов.

В крайна сметка предложението се прие на днешната извънредна сесия.

Одобрена е пазарната оценка на акциите и е взето решение за сключване на договор за замяна и прехвърляне между община Варна и „Инжстрой холдинг“ и АД „Роуд“ ЕООД на собствеността върху акции от капитала на спортен комплекс „Спартак“ АД и стадион „Спартак“ АД.

 
<
Budnavarna