Начало » Общност » Димитър Карбов: Стадион „Варна“ ще бъде готов до края на 2019-та

Димитър Карбов: Стадион „Варна“ ще бъде готов до края на 2019-та

Срокът за изграждането на стадион „Варна“ ще бъде спазен и догодина градът ще има ново спортно съоръжение. Това уверение изказа представителят на Община Варна в общите събрания на дружеството „Спортен комплекс Варна“ Димитър Карбов, научи BudnaVarna.bg.

Общинският съветник направи изказването си на днешното извънредно заседание на местния парламент, предаде репортер на Moreto.net.

Повод за разискванията около съоръжението стана нуждата Карбов да бъде упълномощен за участие в поредно Общо събрание на Съвета на директорите на 22 юни, на което ще се гледа годишният отчет на дружеството.

Григор Григоров настоя да научи повече за състоянието на „Спортен комплекс Варна“. Преди да бъде взето, каквото и да е решение. Карбов заяви, че винаги е изнасял достатъчно изчерпателна информация за случващото се и прозря предизборно говорене в думите на колегата си предвид факта, че до момента подобен въпрос не е повдиган.

Григоров алармира, че жители на района около стадион „Варна“ са събрали подписка от поне 100 души, защото на мястото на съоръжението има направен бетонов възел на строителна фирма, който далеч не обслужва стадиона. Хората се жалват, че при вятър се вдига огромен прах и буквално „не се диша“. Ежедневно минават над 20 камиона с материали.

Карбов заяви, че до него не е стигал сигнал за такива дейности, но ще постави въпроса на предстоящото заседание.

Ивайло Митковски коментира, че системно наблюдава работата по стадиона. Впечатленията му са, че от 6 месеца не е вдигнато нищо допълнително. По думите му работи единствено бетоновият възел.

„Този стадион не се строи. В момента явно няма възможност или интерес това да се случва.

Карбов обаче заяви категорично, че по съоръжението се работи. Посочи, че има дейности, които се извършват вътре и затова остава незабелязани.

„Сигурен съм, че обещанието ще бъде спазено и в края на 2019 Варна ще има нов стадион.“, заяви съветникът.

 
<
Budnavarna