Начало » Общност » „Малък“ ремонт по Аспарухов мост предизвика големи задръствания

„Малък“ ремонт по Аспарухов мост предизвика големи задръствания

емонтът на 200-метровата отсечка в края на Аспарухов мост предизвика огромни задръствания по пътното съоръжение в посока квартала, споделиха очевидци на затруднения трафик.

Както вчера съобщихме това са довършителни работи на Областното пътно управление, които трябва да приключат до събота, увери шефът на пътното във Варна инж. Румчен Илиев. Ето какво каза той:

„Не започва нов ремонт на моста, а довършваме останалите 200 м от ремонта, който правихме през септември миналата година. Това е участък от последната фуга по моста преди отбивката за „Аспарухово“ в посока магистрала „Черно море“. Ремонтът трябва да приключи до края на седмицата и няма да се затваря напълно платното.

Първоначално ще затворим аварийната лента и основната лента, а когато приключим с ремонта по тях, те ще бъдат отворени, а ще затворим изпреварващата лента. След това ще продължим с ремонт от 6 км от виадукта на Звездица по магистрала Черно море, където ще бъде положена плътна асфалтова смес. Ще има известен дискомфорт за водачите, но трябва да се свърши, така че призовавам за търпение“, обясни инж. Илиев.

източник: Варна24

 
<
Budnavarna