Начало » Политика » Валери Симеонов: Туристическият сезон във Варна върви добре

Валери Симеонов: Туристическият сезон във Варна върви добре

снимка: Будна Варна

уристическият сезон във Варна върви добре въпреки дъждовете през юни и юли. Това заяви в морската столица вицепремиерът Валери Симеонов след регулярно съвещание на Междуведомствения щат за туризъм към Варна и Добрич, научи BudnaVarna.bg.


„Големите курорти „Св. Св. Константин и Елена“ и „Златни пясъци“ декларират, че имат много добра заетост. По-малка е във Варна. Като в града е констатирано драстично увеличение на предлаганите апартаменти чрез сайтове за настаняване.“, коментира Симеонов. Той допълни, че по повод нелоялната практика с нерегламентирани места за настаняване вече е внесен законопроект в Народното събрание, който да пресече порочната практика.

От началото на лятото във Варна има сериозен спад на регистрираните престъпления спрямо същия период на миналата година. Няма големи пожари с по-съществени щети, които да са възникнали през сезона по курортите.

Състоянието на всички плажове е много добро. Проблеми няма дори с Офицерския плаж.

Почти във всички направления има спад на нарушенията и констатираните проблеми. Това личи и по броя на съставените актове, посочи още вицепремиерът.

Агенцията по безопасност на храните е издала две заповеди за спиране на обекти. В единия случай се касае за скандално известния обект на Шкорпиловци, а във втория за малък търговски обект на плажната алея във Варна. Във Варна и Добрич НАП са установили над 70 нарушения. Основната част са за несъответствие на касова наличност.

 
<
Budnavarna