Начало » Политика » Симеонов: Проверките за шум във варненските заведения ще продължат

Симеонов: Проверките за шум във варненските заведения ще продължат

снимка: Будна Варна

Проверките за шум във варненските заведения по Крайбрежната алея ще продължат. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, който в нощта на 13-ти срещу 14-ти юни участва в инспекции на барове и дискотеки в морската столица, научи BudnaVarna.bg.
„Всички заведения, хванати веднъж в нарушение, ще бъдат затваряни при второ провинение.“, категоричен е Симеонов. Той допълни, че последните проверки са извършени по повод редица подадени сигнали за висок шум.

„Надявам се да сме затворили устите на всички тези тарикати и разбирачи, които пишеха и ревяха по фейсбуци и по сайтове, че „проверявате навсякъде другаде, ама не и заведенията на ТИМ“. Специално заради ТИМ дойдохме. Извършихме си проверките.“, заяви вицепрмиерът. Той сподели, че е приятно изненадан от ситуацията със „Златни пясъци“, защото там е констатиран шум, но с много по-ниски нива спрямо предходни сезони.

Симеонов е на мнение, че съществен ефект ще даде новият закон за шума, който се очаква да бъде факт през септември. Той предвижда при първо нарушение обектите да бъдат спирани за 7 дни, а при второ за 30 дни. Освен това интервалът, в който не може да бъде вдиган шум, става от 23.00 до 08.00 часа. Контролът преминава от РЗИ към МВР. Всички нови обекти за производство или развлечение в сгради трябва да имат становище от РЗИ, че отговарят на изискванията. Глобите ще стигат 25 хил. лева за фирми. Досега санкциите за физически лица бяха до 300 лева.

 
<
Budnavarna