Начало » Общност » Овториха част от бул. „Левски“ за движение, нови ремонти стартираха

Овториха част от бул. „Левски“ за движение, нови ремонти стартираха

Вече е отворен двупосочно ремонтираният участък от бул.“Левски“ в района на РЗИ-Варна.

Няколко нови пътни ремонта стартират тази седмица в морския град. Къде са те и какво предстои да се случи там обясни за медията ни зам.-кметът Христо Иванов.

От 17-ти юли започна реконструкция на уличната мрежа в кв. „Аспарухово“ по бул. „Народни будители“ в участъка от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нарва“ и от бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Мара Тасева“ в т.ч. трасето на обръщач на МГТ по бул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Там се затваря за движение бул. “Народни будители“ в участъка от кръговото с ул. “Мара Тасева“ до ул. “Св. Св. Кирил и Методий“, както и движението по ул. „Дружба“.  От 21-ви юли се затваря и движението по южното платно на бул. „Народни будители“ в участъка от сп. “Джанавара“ до кръговото с  ул. „Мара Тасева“. В този участък движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

От 21-ви юли започва още реконструкция на улична мрежа на бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, включващ и основен ремонт на пътен възел „Виница“ и пешеходния подлез. В тази връзка ще бъде затворено за движение западното платно посока  Виница-Варна. Движението ще се извършва в източното  платно двупосочно.

От 21-ви юли реконструкция ще тече и по трасето на бул. „Васил Левски“ в участъка от „Подвис“ до бул.“Осми Приморски полк“, като в  този участък ще бъде затворено за движение южното платно, а движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

Предстоят ремонти и в междублоковите пространства в града.

Във връзка с ремонтните дейности се въвеждат следните маршрутни промени за линиите, обслужвани от „Градски транспорт“ ЕАД Варна:

Автобусна линия 10 посока ЖП Гара: ул. „Подвис“, на дясно по бул. „Левски“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Вл. Варненчик“ с автобусни спирки: „Х. Димитър“, „Зеленика“, „Спартак“, „Янко Михайлов“, „Тракия“, „Катедралата“, ЖП Гара.

Автобусна линия 209 след спирка „ХЕИ“, сп. „Дубровник“, сп. „Базар Левски“ и по утвърдения си маршрут до и от „Почивка“.  Няма да се  обслужват спирки „Мир“, „Черноризец Храбър“, „Военна болница“, „Терапията“, „Сотира“.

Автобусни линии 36 и 37 ще преустановят обслужването спирки „Джанавара“ двупосочно в кв. „Аспарухово“;

Автобусни линии 12 ,17, 17А, 17/60, 46, 55 след спирка „Любен Каравелов“ ще продължат по ул. „Мара Тасева“. Ще се спира на  обозначени временно спирки двупосочно на същата улица, (които ще заместват спирка „Народни будители“) поради затваряне на бул. „Народни будители“ до центъра на „Аспарухово. На кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Първи май“ всяка линия продължава по утвърдения си маршрут;

Тролейбусна линия 86 ще преустанови обслужване за времето на ремонтните дейности, поради невъзможност да се използва контактната мрежа от началото на Аспарухов мост до центъра на кв. „Аспарухово“;

Тролейбусна  линия 88 ще обслужва от кв.“Владиславово“ до сп. „КЗ“ и обратно. Всички закупени абонаментни карти за 86 и 88 ще се признават за редовен превозен документ в автобусните линии 12, 17, 17А, 17/60, 17/46, 46, 55 с прикачване от спирка „КЗ“.

Христо Иванов коментира дали ще има затруднения в трафика и как ще бъдат организирани ремонтите. Вижте във видеото!

източник: Varna24.bg

 
<
Budnavarna