Начало » Общност » Ремонтите по бул. Левски продължават въпреки дъждовете

Ремонтите по бул. Левски продължават въпреки дъждовете

Ремонтните дейности по бул. „Левски“ във Варна продължават, въпреки дъждовете, които се изсипаха над града.

Преди няколко дни заместник-кметът на града Христо Иванов, съобщи за Радио-Варна, че изграждането на булеварда ще приключи напълно до края на годината, а всеки от участъците, който бъде завършен преди това, ще бъде пускан в експлоатация веднага.

Участъкът от ул. „Девня“ до ул. „Подвис“ ще бъде с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти, като пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива чрез мостови съоръжения.

Кръгови движения ще има изградени на пътните възли с „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав“, а директни преминавания на ул. „Прилеп“ и „Кракра“. Ще бъдат изградени 6 двойни рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Съгласно проекта пешеходно пресичане е предвидено чрез прелези – до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки.

Поставени са 1820 пилота за подпорните стени, изградени са над 2200 м канализация и 2000 м водопроводи. Монтирани са 100 стълба за улично осветление, изкопите маси са над 58 000 м3. На някои от участъците е положена асфалтова настилка, изграждат се тротоари и осветление.

Поради ремонтните дейности и временната организация на движението по булевард „Левски“, спирка „ХЕИ (за квартали)“ е преместена след кръстовището с ул. „Подвис“ и е регламентирана със спирков знак Д24. Автобусни линии с номера 7 и 209 ще обслужват новоизградената спирка с цел да не затрудняват движението и да няма предпоставка за създаване на задръствания. Автобусна линия номер 10 няма да обслужва новоизградената спирка. Същата ще си обслужва спирки „Зеленика“ и „Спартак“, информират от Градския транспорт.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna