Начало » Общност » Показаха модел на модерен хибриден автобус

Показаха модел на модерен хибриден автобус

Модел на изключително модерен хибриден автобус за градски транспорт показаха във Варна. Возилото бе представено пред екипа на общинския превозвач.

Това е един от вариантите, с които на следващ етап би могла да се подмени остарялата част от автопарка на „Градски транспорт“. В момента старите автобуси, които трябва постепенно да излязат от експлоатация, са около 50. Идеята е да бъдат заменени с най-доброто за града, коментира шефът на дружеството Злати Златев. По думите му целта на демонстрацията е техническото звено на фирмата с възможностите на хибридните автобуси и да прецени колко ефективни действително са те.

Представеният модел е дълъг 12 метра и е нископодов. Разполага с дизелов двигател и електродвигател. Автобусът разпознава къде са спирките, след като координатите са въведени предварително и при спиране и тръгване двигателят се изключва, тогава се движи само на електричество. По този начин се избягват моментите, когато всъщност се отделят най-много вредни емисии.

„Все още не е обсъждано Варна да се сдобие с такива автобуси, но така или иначе ще се работи за подновяване на автопарка. Не е задължително да се закупи точно този модел. Важното в случая е екипът да се запознае с класа превозно средство и да види какво представлява самият хибрид.“, коментира Златев.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna