Начало » Политика » Борисов във Варна: Силните политици не разпалват войни

Борисов във Варна: Силните политици не разпалват войни

139 години от създаването на Военноморските сили на Република България бяха чествани с тържествено събрание и концерт във Фестивалния и конгресен център във Варна, научи BudnaVarna.bg.

Събитието бе уважено от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, кметът на Варна Иван Портних.

Домакин на празника бе контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС.

„Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави“, заяви пред личния състав на военноморския флот премиерът.

Той посочи, че международната обстановка е много сложна и призова политиците на всички нива да работят за недопускането на военни действия в Черноморския регион.

“Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения”, каза министър-председателят Борисов.

Премиерът подчерта, че страната ни е горда с Военноморските сили и с всички, които служат в Българската армия.

Той отбеляза отличното представяне на българските военни в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции.

“Провеждат се международни учения, които се поверяват в ръцете на български офицери и те се справят повече от прекрасно”, заяви Борисов.

 
<
Budnavarna