Начало » Общност » Безплатно изследване за ХИВ/СПИН на входа на Морската градина

Безплатно изследване за ХИВ/СПИН на входа на Морската градина

С отворени врати и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН Варна се включи в Националната лятна АНТИСПИН кампания, научи BudnaVarna.bg.

Д-р Янка Драганова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести” към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Варна, припомни, че кампанията е стартирала на 15 август и ще продължи до 15 септември, като през тези дни Регионалната здравна инспекция организира „Месец на отворените врати“.

Всички желаещи могат да се консултират и изследват за ХИВ/СПИН безплатно в стая 501 в дните понеделник, сряда и петък от 9.00 до 12.00 часа и от 12.30 до 16.00 часа.

Д-р Янка Драганова допълни, че съвместно с Община Варна и неправителствени организации днес и на 11 септември за времето от 15.00 до 17.00 часа пред един от търговските центрове и на входа на Морската градина ще се проведе анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. На неправителствени организации са раздадени бързи тестове, за да бъдат изследвани рискови групи. Здравни материали и специално подготвени брошури са раздадени и на здравни медиатори.

 
<
Budnavarna