Начало » Общност » Защо децата проявяват агресия в училище?

Защо децата проявяват агресия в училище?

Причините едно дете да прояви агресия в училище, могат да бъдат най-различни.

„Когато едно дете е агресивно, то ясно показва, че има някакъв проблем“, сподели психологът Тинка Динева от Хуманитарната гимназия във Варна.

Този проблем идва най-често от семейната среда, но децата я показват в училище. То се явява като екран, от който излизат проблемите в семейството. На родителя му е трудно да повярва, че детето му се държи по един начин вкъщи и по друг в училище. Това е така, защото детето няма да се опълчи срещу родителите си, за него те са най-важните хора в живота му, много по-лесно е да го направи срещу връстниците си, защото училищната среда е една по-независима територия, обясни Динева.

Според нея темата за агресията се преекспонира, „агресия винаги е имало и винаги ще има“, посочи психологът и подчерта, че е изключително важна екипната работа между родителя, детето и учителя.

„Ако комуникацията между деца и възрастни е добра, това е в полза на детето и винаги може да се намери решение на проблемите. Ако обаче няма добра комуникацията, няма как да се постигне добър резултат“, посочи училищният психолог.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna