Начало » Общност » Седмица на пожарната безопасност започва

Седмица на пожарната безопасност започва

снимка: Будна Варна

От днес до 16 септември 2018 г. предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември във Варна.

През тази година се честват 140 години от основаването на пожарното дело в гр. Варна. През далечната 1878 година по предложение на г-н Велико Христов – Кмет на гр. Варна се закупуват две ръчни помпи (тулумби), принадлежности към тях и се назначават четирима щатни пожарникари, с което се поставя началото на пожарната служба в гр. Варна.

Mероприятията по повод „Седмица на пожарната безопасност”, са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защитата на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от РДПБЗН – Варна. Планирани са множество събития – дни на отворените врати, приемни за граждани, открити телефонни линии; демонстративни занятия и учения в детски заведения в цялата област, провеждане на работни срещи с кметовете на населени места във Варна и региона и други.

 
<
Budnavarna