Начало » Общност » Варна има нужда от ресурсни учители, отчитат от РУО

Варна има нужда от ресурсни учители, отчитат от РУО

От миналата година във Варна има недостиг на ресурсни учители в системата на средното образование. Това каза за радио Варна началникът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова.

„За мен ресурсният учител е основно педагог и не всеки може да бъде ресурсен учител. Кандидати има, но  отделен е въпросът доколко този човек се справя с трудностите, които всеки ден стоят пред него предвид индивидуалността на потребностите на ученика. А потребностите на ученика са в средата на нашата работа.“, каза Генова.

Ресурсният учител кандидатства за работа на общо основание. Въпрос на качествено събеседване между него и директора, като работодател, е да не се допускат случайни хора в системата като цяло и в частност в тази длъжност, обясни Генова. Тя допълни, че до момента в РУО-Варна няма подадени сигнали, които да навеждат на мисълта, че някой от ресурсните учители във варненските училища не е на мястото си и не работи качествено.

Колко ресурсни учители ще бъдат назначени на тази длъжност през новата учебна година и в кои варненски училища ще стане ясно след 17 септември. Все още се набират кадри за преподаватели.

източник: БНР

 
<
Budnavarna