Начало » Общност » Варненци излизат на протест

Варненци излизат на протест

Протестно шествие заради убития на бул. „Приморски“ велосипедист във Варна ще се проведе тази вечер от 18.00 часа. „Походът за живот“ ще тръгне от Общината и ще стигне до Областна администрация, научи BudnaVarna.bg.

Произшествието, при което загина 39-годишния колоездач в понеделник вечерта, стана повод за разгорещени дискусии в социалните мрежи. Допълнително напрежение внесе информацията на полицията, че след инцидента водачът на „БМВ“-то, с което е пометен загиналият, е избягал от инцидента и в часовете след него все още не е бил установен. Мнозина изразиха остро недоволство от случващото се по пътищата и безнаказаността на виновниците.

Убитият велосипедист е балетист от Държавна опера-Варна. Казва се Мартин Чикалов. Ударен е от колата, докато пресича на пешеходна пътека. Вследствие на удара получава тежки травми и е откаран в болнично заведение, но не успява да се пребори за живота си.

Вчера бе поставена кутия за дарения до касата в Операта. Средствата са събирани за майката на починалия, защото няма средства да организира погребението му.

В протестното шествие тази вечер ще се включат и представители на велоклубове в града, които настояват за по-голяма безопасност на пътя и условия, които да дадат сигурност на велосипедистите.

 
<
Budnavarna