Начало » Общност » Убиецът на велосипедиста никога не е имал книжка

Убиецът на велосипедиста никога не е имал книжка

снимка: Будна Варна

Водачът, който блъсна и уби 39-годишен велосипедист на бул. „Приморски“ в понеделник вечерта, никога не е имал книжка. Той е задържан вчера следобед, след като сам се предал с адвокат в едно от районните на МВР. Това обявиха пред медии на извънреден брифинг шефът на ОД на МВР Николай Пашов и говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров, научи BudnaVarna.bg.

Виновникът за пътното произшествие е на 25 години и е от Варна. Той е собственик на „БМВ“-то, което помете балетиста на варненската опера Мартин Чикалов.  В годините назад на убиеца са съставени два акта за шофиране без нужната правоспособност. Първият е от 2010-та година, когато водачът все още е бил непълнолетен, а вторият е от 2017-та година.

Окръжната прокуратура вече е привлякла като обвиняем 25-годишният водач за това, че е причинил смърт по непредпазливост, като след престъпния резултат е избягал от местопроизшествието и е управлявал автомобил без правоспособност. Наказанието, което го грози, ако бъде доказано престъплението му, е лишаване от свобода от 3 до 15 години. Мъжът е задържан с прокурорско постановление до 72 часа. Предстои да бъде поискано от съда взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Веднага след ареста на водача са му взети проби за наркотици. Все още се чакат резултати.

„Трудността при задържането му идва от факта, че не живеел на адреса си.“, коментира Пашов.

Прокурор Лазаров уточни, че според огледните протоколи на разследващите, местопроизшествието не е на пешеходна пътека. Точното място предстои да бъде установено чрез експертизи.

 
<
Budnavarna