Начало » Общност » Шествие в памет на Мартин Чикалов (видео)

Шествие в памет на Мартин Чикалов (видео)

Стотици велосипедисти и граждани на морската столица се събраха пред сградата на Община Варна в знак на протест срещу убития при катастрофа 39-годишен колоездач Мартин Чикалов.

Събралите се граждани споделят, че присъстват, защото случилото се може да сполети всеки от тях, предаде репортер на BudnaVarna.bg.

По-рано от велоклубовете в града обявиха:

„Войната по пътищата’ – превърна се във всекидневие, в суха статистика, част от новините. Страшна е, защото е резултат от манталитет, комплексарщина, безотговорност, агресия и пълна липса на уважение към другите. Още по-страшно е, че свикнахме с нея така, както свикнахме с простащината, арогантността и корупцията.

Вчера един млад живот си отиде, пометен от лека кола на бул. „Приморски“ – тежък инцидент, при който BMW блъсна велосипедист и шофьорът избяга от местопроизшествието.“

Колеги на Мартин Чикаров настояват КАТ и прокуратурата да си свършат работата.

Смятат, че е крайно време случилото да се определи като убийство, а не като причиняване на смърт по непредпазливост, защото водачът е бил наясно, че нарушава ред правила и никога не е имал право да застава зад волана.

Протестиращите обявиха, че ще входират списък с над сто мерки до Община Варна за рискови места в града. Призовават КАТ да обезпечат горещите точки, които създават риск за пешеходци и велосипедисти.

Шествието от събралите се варненци потегли към Областна управа около 18.30 ч. Малко след 19 ч. бе обявен край на протеста, като се обмисля нова Грамада на недоволство пред сградата на Община Варна.

 
<
Budnavarna