Начало » Спорт » Николай Хаджиев (ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“): Очаквам интрига за първото място до последната секунда

Николай Хаджиев (ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“): Очаквам интрига за първото място до последната секунда

ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ е дебютант в държавното първенство на България по плажен футбол, но успя да се класира за Суперфиналите във Варна, благодарение на многото си опитни футболисти. Наставникът Николай Хаджиев сподели пред Bulgaria Beach Soccer, че се надява тимът му да се представи на ниво в квартал „Аспарухово“ от петък до неделя.

 

– Какви са очакванията ви за Суперфинала във Варна?

– Най-вече съм сигурен, че ще има една много добра организация от Комисията по плажен футбол. Очакват ни оспорвани срещи, в които ще се получат изненадващи за някои, а за други не дотам, резултати. Сигурен съм, че ще има интрига до последната секунда на мачовете и шампионът ще стане ясен в последния възможен момент. Надявам се, да завършим турнира като едно голямо плажно семейство и да оставим кавгите и емоциите на терена. Сигурен, че за всеки един отбор трите му мача ще бъдат настървени, но нека използваме това като социален феномен, а не като познати лоши практики от преди.

 

– Заслужено ли тези четири отбора ще спорят за титлата?

– Да, напълно заслужено, според мен. Трябва обаче да отдадем напълно заслуженото и на отбора на Екомет Вила марк, който има качества също да е сред най-добрите във Варна. Съжаляваме, че Суперфиналът не е от пет отбора, тъй като и петте тима имаме място там. Все пак се радвам, че Морското училище ще може да спори за титлата в дебютната си година.

 

– През тази година първенството по плажен футбол има нов формат. По-добър ли е той?

– За мен е доста добър и интригуващ. Както се и видя, финалистите станаха ясни буквално в последния ден. Това говори за високо ниво на отборите, за равноспоставеност. Показахме, че има повече от четири тима, които са готови за Суперфинал. Всички показаха високо ниво, демонстрираха желание нещата да се развиват. Ако правиш едно нещо, за да отбиеш номера, не става.

 

– Преди дни националният отбор на България завърши на 4-о място в Дивизия „Б“ в Евролигата. Как оценявате представянето му?

– Поздравявам момчетата и целия екип – от Симеон Христов до последния състезател, както и хората, които помогнаха този отбор да придобие този облик. Преди три години България дори нямаше национален отбор, а сега имаме пет победи от седем мача това лято. Адмирации за всички, които помогнаха за тези резултати – и БФС, и Корпорация „Развитие“ и всички останали, които застанаха зад момчетата. Резултатите са налице. Много съм щастлив от представянето на тима ни както в Италия, така и преди това в Португалия. Ние винаги сме готови да помагаме с каквото можем за развитието в бъдеще.

 
<
Budnavarna