Начало » Общност » Във Варна започва акция за пътна безопасност „Децата тръгват на училище!”

Във Варна започва акция за пътна безопасност „Децата тръгват на училище!”

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – под това мото за пореден път стартира през септември и октомври традиционната акция на „Пътна полиция”, съобщават от варненската полиция.

Пътните полицаи вече започнаха своите срещи с ръководители на детски градини и училища. Съвместно с представители на общините в област Варна тече проверка на пътната маркировка и сигнализация, осветлението, безопасността на входовете и предпазните огради в районите на учебните заведения в областта.

Със старта на новата учебна година (2018 – 2019) започва и програмата за провеждане на беседи с учениците – от най малките до най-големите. Полицейските служители ще влизат в час за да напомнят на учениците основните правила за безопасност, да обърнат внимание на основните рискове по време на движението ни на пътя и да дадат полезни съвети на децата.

Успоредно с това не спират полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата на пътя, а и на всички участници в движението.

Седмицата от 24 до 30 септември е обявена за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 29 септември е Ден на превенцията. Тази година ще бъде специално отбелязан в гр. Габрово, домакин на Националния конкурс „Пътен полицай на годината – 2018”.

За поредна година в началото на новата учебна година обръщаме специално внимание на децата, които са активен участник в движението по пътищата. Напомняме, че да запазим живота им е не просто цел, а кауза! Успехът на тази кауза е повече от задължителен и всички ние сме готови да го постигнем.

 
<
Budnavarna