Начало » Общност » Общината чака съда, за да тръгне ремонтът на ОУ „Васил Левски“

Общината чака съда, за да тръгне ремонтът на ОУ „Васил Левски“

Скоро трябва да започне ремонтът на ОУ „Васил Левски“ в квартал „Аспарухово“, увери кметът на Варна Иван Портних.

 

Както е известно, децата бяха изведени от учебното заведение в края на миналата година, тъй като се оказа, че сградата е опасна, макар да е строена преди 7 години.

 

През юли от общината увериха родителите на учениците, че ще направят всичко възможно училището да отвори врати в края на годината. „В частта, в която бяхме поели ангажимент, всичко върви по план. Даже в известна степен успяхме да съкратим сроковете.

 

Надявам се съвсем скоро в училището да влезе изпълнителя на ремонтните дейности. Това, което очакваме в момента, е решение на съда по отношение на обезпечаването на доказателствата. С други думи, няма как да пуснем строителя преди съдът да е потвърдил моментното състояние на сградата, за да можем след това да предявим претенции към този строител от 2011 г., чиято, меко казано, небрежност е довела до този проблем“, обясни Иван Портних.

 

Той посочи, че учебната година за децата от ОУ „Васил Левски“ ще стартира в Морската гимназия. „Създадена е организация, като малки и големи са разделени в различни потоци за да няма притеснение сред родителите.

 

Следим случващото се, дай Боже нормално да стартира учебния процес. Ако е необходима някаква корекция ние сме в тясна връзка за да можем да отреагираме.

 

От гледна точка на общината необходимото е направено“, заяви още кметът. Той допълни, че съдебното заседание е било в петък и сега се очаква да излезе решението. „В момента, в който се потвърди моментното състояние на сградата веднага започваме с укрепването така, както са го предписали конструкторите“, допълни Портних.

източник: Черно море

 
<
Budnavarna