Начало » Общност » Варна чества Деня на Независимостта

Варна чества Деня на Независимостта

Варна чества Деня на Независимостта – 22-ри септември, с множество събития. В 9,30 ч. започна церемония на пл. „Независимост“ с тържествено издигане на националния флаг. Веднага след това бе отслужен молебен за здраве от свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия.

По-късно фолклорният ансамбъл „Варна“ покани гражданите да се включат в голямото празнично хоро на площада. Междувременно в Аспарухово започна възстановката „Българската армия – от Аспарух до наши дни“. В демонстрациите се очаква да се включат около 300 души, обявиха от Организационния комитет „22-ри септември“. Участие ще вземат 10 клуба за исторически възстановки от страната. Пред публиката ще покажат униформи от различни периоди на армията, автентични оръжия и техника.

И тъй като днешният празник съвпада с Европейския ден без автомобили, до 19 ч. ще бъде преустановено движението на пътно-транспортни средства по бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“, и по бул. „Княз Борис I“ – в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител“. Въвеждат се временно и следните маршрутни промени за автобусни линии 9, 14 и 409, съобщават от общинската фирма „Градски транспорт“. Посока курортните комплекси, след кръстовището на бул. „Мария Луиза“ с бул. „Сливница“, автобусите ще преминават по бул. „Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, на кръстовището с „Княз Борис I-ви“ ще се включват по маршрутите си. За посочения период няма да се обслужват спирки „Севастопол“ и „Академията“. Маршрутните промени се въвеждат двупосочно.

 
<
Budnavarna