Начало » Аксаково » Заловиха непълнолетни от Аксаково с криминални прояви

Заловиха непълнолетни от Аксаково с криминални прояви

снимка: Будна Варна

Във връзка с разследване на случаи с кражби на автомобилни гуми с джанти, е задържан мъж на 55 г. от Варна, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна за BudnaVarna.bg.

При процесуално – следствените действия, в автобомилен сервиз в с. Кичево, са намерени и иззети вещите, обекти на кражбите. По случая се води досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Получен е сигнал за противозаконно отнемане на кросов мотоциклет, намиращ се на неохраняем паркинг на бул. «Ян Хунияди».

След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са младеж на 18 г., известен на МВР, и две непълнолетни момчета от Аксаково, неизвестни на МВР.

Мотоциклета, обект на кражбата, е намерен. По случая се води досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

Получен сигнал за кражба на два мобилни телефона, оставени без надзор на бул. «Сливница».

След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от Аксаково.

По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

Получен е и сигнал за кражба на газов пистолет, извършена на ул. «Св. Св. Кирил и Методий».

След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е мъж на 21 г.) от Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 
<
Budnavarna