Начало » Общност » Варна е на второ място у нас по брой изпратени ученици в чужбина

Варна е на второ място у нас по брой изпратени ученици в чужбина

снимка: Будна Варна

Варна е вторият град след София по брой изпратени ученици да се обучават в елитни средни европейски училища в чужбина, съобщи на пресконференция Кристина Божилова от проекта „Световно образование“.

Най-предпочитаната дестинация за образование в чужбина остава Англия, следвана от Холандия и Германия.

Божилова сподели, че средното училище е основен трамплин към престижно висше образование в чужбина. Според нея Варна може да се похвали с добри средни училиша, които дават нужната подготовка за обучение в чужбина.

Въпреки това, Божилова заяви, че в момента се намираме в преходен период, в който западните университети започват да въвеждат специфични изисквания, за които нашето средно образование все още неможе да отговори.

„В един момент се оказва, че обучението утре, зависи от това какво и как изучаваме днес в училище“, посочи Божилова.

През 2017 г. са кандидаствали над 25 ученика, голяма част от които са приети в престижните The Royal Wolverhampton, DLD London, Cardiff Sixth Form College – най-добрия колеж с най-високи резултати, Wrekin college и австрийското Amadeus Vienna.

За 2018 г. вече са подадени документи за Wellington College, Brighton, Oundle, Bromsgrove, DLD London, Caterham, Culford, Kings Madrid – Испания, Liverpool, D`overborecks – все училища с обучение на световно ниво.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna