Начало » Политика » Над 280 решения е приел Общински съвет-Варна през първите 6 месеца

Над 280 решения е приел Общински съвет-Варна през първите 6 месеца

снимка: Будна Варна

281 решения е приел Общински съвет – Варна през първите шест месеца на годината. Това сочат данните от отчета за дейността на местния парламент и неговите комисии за полугодието. Документът беше одобрен на днешното заседание на ОбС.

Бюджетът за 2018 г., Синята зона, казусът „Спартак“ са само част от темите и решенията през отчетния период. Одобрена е годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г., в която бе предвидено отчуждаване на имоти по трасето на големите инфраструктурни обекти в града. Даден е ход и на процедурата по придобиване на държавен терен, върху който да бъде построена нова сграда на емблематичната Математическа гимназия „Д-р П. Берон“. Отпуснати са също средства за ремонти на сгради и съоръжения.   Приета е и нова система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища.

През първото шестмесечие Общинският съвет е провел общо 9 заседания, едно от които е в два заседателни дни.  Към кмета на община Варна са отправени 23 питания както от граждани, така и от общински съветници.

 
<
Budnavarna