Начало » Общност » 12 000 повече посетители отчитат от Зоопарка през първото полугодие

12 000 повече посетители отчитат от Зоопарка през първото полугодие

снимка: Будна Варна

С 12 000 повече са били посетителите в градския Зоопарк във Варна в месеците от януари до септември в сравнение със същия период на миналата година. Това каза директорът на атракциона Иванка Стоянова.

По думите й, през първото полугодие той е посетен от 146 000 души. Тя допълни, че новост в в Зоокъта е изградената нова клетка за черните лебеди.

В оградения с мрежа нов сектор е изградено езерце на две нива с водопадче. Предвидено е място, в което птиците да гнездят и да се крият, като идеята е средата да бъде много по-близка до естествената за тези птици, обясни още Иванка Стоянова. Тя припомни, че в края на месеца – от 11 часа на 31 октомври в Зоопарка ще бъде отбелязан празникът Хелоуин. По традиция на тревопасните, птиците и малките маймунчета ще бъдат раздадени специалитети от тиква. За хищниците жълтият плод ще послужи като играчка. Директорът на градския Зоокът добави още, че следващата инициатива ще е през декември – на 21-ви, когато при животните се очаква да пристигне Дядо Коледа.

източник: ИА Фокус

 
<
Budnavarna