Начало » Общност » Започва ремонтът на още 5 км от пътя Златни пясъци – Варна

Започва ремонтът на още 5 км от пътя Златни пясъци – Варна

снимка: Будна Варна

Започва ремонтът на още 5 км от път I-9 Златни пясъци – Варна, съобщават от ПАИ. През миналата година бяха ремонтирани над 4,7 км от първокласния път в участъка от кръстовището с общинския път за Аладжа манастир до кръговото кръстовище при сп. „Миньор“ във Варна.

За подобряване на безопасността и удобството при пътуване сега ще бъде подновена асфалтовата настилка в платното за Златни пясъци в отсечките от Резиденция Евксиноград /км 97+850/ до сп. „Миньор“ /км 95+813/ в района на к. к. „Св. Св. Константин и Елена“ и от кръстовището с ул. „Янаки Богданов“ /при км 100+235/ до пресичането с ул. „Арх. Стефан Венедикт Попов“ /при км 99+230/. Ще бъде ремонтирано и платното за Варна в отсечките от кръстовището с общинския път за Аладжа манастир /при км 90+764/ до пътен възел „Ален мак“ /км 93+050/ и участъкът между двете пресичания с ул. „Арх. Стефан Венедикт Попов“ от км 99+230 до км 100+020.

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като трафикът ще преминава през платното, в което не се работи. Скоростта на движение е ограничена до 60 км/ч. Предвидените работи включват нова асфалтова настилка, възстановяване на пътните банкети и бетоновите бордюри, отводнителни улеи, почистване на пътните окопи, нова шумяща хоризонтална маркировка и знаци. При добро време се очаква предвидените работи да завършат до края на ноември.

Изпълнител на строителните работи е пътноподдържащото дружество в област Варна – ДЗЗД „ПОНТ“, с което АПИ има 4-годишен договор по ЗОП.

източник: Варна24

 
<
Budnavarna