Начало » Общност » Ученици ще четат поезия и проза на пътниците в градския транспорт във Варна

Ученици ще четат поезия и проза на пътниците в градския транспорт във Варна

Ученици от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ за втора поредна година ще четат любими български произведения пред пътниците в няколко линии на „Градския транспорт“ във Варна.

Произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Стоян Михайловски, Петко Славейков, Николай Зидаров и още велики български автори ще прозвучат в няколко автобусни и тролейбусни линии в навечерието на Деня на Народните будители.

Акцията „Четящ автобус“ цели да подбуди интереса на всички граждани към националното литературно наследство и любов към българския език и култура. Целта на учениците и учителите е да популяризират значими произведения на български автори и народни будители, и в навечерието на този важен за българската култура и образование празник, да се покаже ролята на училището като институция, създаваща, обучаваща и възпитаваща отговорни и будни млади хора.

Акцията ще стартира на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм „Св. Успение Богородично“ и ще продължи два часа. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Варна, Регионалното управление на образованието и „Градски транспорт“ ЕАД.

източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna