Начало » Общност » Третокласничка от Варна стана „Мини Мис Свят“!

Третокласничка от Варна стана „Мини Мис Свят“!

Варненката Бриана Петрова е актуалната Мини Мис Свят. Тя спечели златната корона преди дни в международния конкурс, провел се в Солун, Гърция.

Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в 3-ти клас в СУ „Гео Милев“.

Наричат я детето чудо, защото освен с красота, поразява и с таланти. Започва да свири на пиано на 4-годишна възраст в школа „Ритъм и звук“ с художествен ръководител Наталия Стойнева. Явява се на много национални и международни конкурси, където печели престижни награди като лауреат 1-ва степен (Белград, Хърватска, Испания, Австрия, Черна гора и др.).

На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП „Кристал“ – Варна, с който участва в много национални и международни конкурси, както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов, с когото завоюват златни медали, не само в тяхната възрастова група, но и при по големите. Освен с пиано и танци се занимава и с поп и джаз  пеене във Фондация „Звезди на изкуството“ с вокален педагог Мила Маврова, където също печели много престижни награди. Член е в клуба на „Успелите деца на Фондация Бербатов „. Също така  взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение „Системата ни убива“, със съдействието на Габи Шкодрова. Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани 50 златни медала, 3 сребърни, 3 бронзови и много купи. Не случайно я наричат „детето чудо“.

източник: Варна24

 
<
Budnavarna