Начало » Общност » Таксиджиите във Варна на бунт, искат по-високи цени! Поставиха ултиматум на големите централи

Таксиджиите във Варна на бунт, искат по-високи цени! Поставиха ултиматум на големите централи

Таксиджиите във Варна са решени да вдигнат цените за предлаганата услуга и ултимативно искат подкрепа от големите таксиметрови централи. Ето писмото, изпратено до най-големите фирми в бранша в края на миналата седмица:

„До управителите на „Триумф такси“, „Ласиа такси“, „Омега такси“,  „Хипо такси“, „ОК експрес такси“.

ДЕКЛАРАЦИЯ

от таксиметровите шофьори на гр. Варна, участвали в събранието проведено на 31.10.2018 г.

На 31.10.2018 г. се проведе събрание на таксиметровите шофьори от гр. Варна, в което взеха участие самостоятелни шофьори и шофьори от всички централи.

С оглед на увеличените разходи, влошената инфраструктура, инфлацията, високият риск и отговорност, които носим решихме да приемем минималната цена, на която да возим за един километър пробег – дневна тарифа 1,00 лв. и нощна тарифа 1,20 лв. Всички шофьори работим за собствена сметка и желаем сами да си определим тарифата, на която да работим. Поехме ангажимент, че ако се появи субект, който заяви желание да работи на по-ниски тарифи от нашите ще бъде бойкотиран от наша страна. Ако до 10:00 часа на 07.11.2018 г. няма положително становище от ваша страна ще прекратим приемането на поръчки до удовлетворяване на исканията ни. Не желаем конфронтация и сме готови за диалог с вас относно подобряване на услугата лек таксиметров превоз.“, се посочва в обръщението.

Ето какво написа по-късно шефът на синдикат „Авто 94“ Димчо Иванов след среща, проведена на 2 ноември:

„Проведохме поредното събрание. Бяхме поканили всички шефове на централи да се договорим за цена на километър превоз от 1.00 лв. дневна и 1.20 лв. нощна. От всички поканени се отзова шефа на ОК.  Наистина тези хора ви мислят за роби и могат да ви мачкат колкото те искат. Колеги вие мислите ли че сте роби? Аз мисля че не сте. Затова на събранието решихме че на 7. 11. 2018 година се събираме отново на паркинга на „Бриколаж“ в 15.00 часа да видим дали ултиматума който обявихме на централите се е случил и ако не е така, от там насетне ще решим каква ответна реакция ще предприемем срещу тези хора. Аз имам вече стратегия срещу тези самозабравили се хора. Но все си мисля дали тези личности са хора!!!!!!!!“

Източник: Varna24.bg

 
<
Петя Митева