Начало » Политика » Шитов и Портних отиват на финала на конкурса „Кмет на годината“

Шитов и Портних отиват на финала на конкурса „Кмет на годината“

снимка: Будна Варна

Кметовете на Девня и Варна – Свилен Шитов и Иван Портних, са единствените градоуправници в региона, които преминаха успешно първия етап на националния онлайн конкурс „Кмет на годината“, съобщиха от Портала на българските общини. Паралелно с това всички 265 общински кметове в страната продължават битката за Голямата награда в престижната категория „Кмет на гражданите“.

В първия етап на надпреварата вотът на онлайн потребителите класира кметовете в 10 категории. Свилен Шитов зае позиция в „Smart City“ (Умен град), като негови съперници за този приз във финалната надпревара са кметовете на още две малки общини – Румен Гунински (Правец) и Радослав Ревански (Белица).

Варненският кмет Иван Портних пък се класира в категорията „Спорт и младежки политики“, а негови конкуренти за наградата са градоуправниците на Кърджали (инж. Хасан Азис) и на Димитровград (Иво Димов).

Вторият етап на конкурса „Кмет на годината“ ще приключи на 13 ноември. Победителите, събрали най-много гласове, ще бъдат обявени на специална церемония в НДК на 15 ноември.

 
<
Budnavarna