Начало » Общност » Проф. Чирков: Впечатлен съм от мащабните нови проекти във Варна

Проф. Чирков: Впечатлен съм от мащабните нови проекти във Варна

„Варна е любимият ми град, той ме зарежда с положителна енергия, затова се връщам непрестанно тук“. Това сподели проф. д-р Александър Чирков дни преди да пристигне отново в морската столица.

Проф. Чирков допълни, че е впечатлен от мащабните нови проекти, по които се работи във Варна и смята, че градът се развива за добро, затова си струва хората да изтърпят временните неудобства.

Повод за честите посещения във Варна са не само пациентите, които проф. Чирков приема, но и предстоящото строителство на Черноморската кардиоклиника.

Ето какво сподели професорът при последното си идване във Варна:

„Не напразно съм взел решение тук да направя една от най-добрите болници в Европа.  Надявам се в началото на 2019 г. да започнем да строим. Финансирането е осигурено и ще започнем. Ако ние го осъществим това нещо в България, Варна ще се превърне в център на привличане на лекари и сестри да се учат там, но и най-вече на пациенти от цял свят.

Реализацията на проекта е на стойност 44 млн. евро, осигурени от инвеститори. Целта ни е когато влезе в болницата ни един пациент, ние наистина да сме му помогнали. Екипът за болницата ще се състои повечето от мои досегашни сътрудници, които са в чужбина. Те ще бъдат привлечени тук. Това са професори и доценти, говорил съм с тях, че ще са готови да напуснат дори много хубави места, за да дойдат тук от Германия и Австрия. Ще привлечем и най-добрите ми ученици от България. Младите ще ги изпратим на обучение в чужбина поне за по година  и половина-две, докато се строи клиниката.  Поне 90 души, сестри и доктори планирам да изпратим в чужбина.  Предвиждам възможност да се кооперираме с чужди болници.

Площта, върху която ще се строи болницата е около 11 декара.  Ще разполага клиниката със 110 легла. Около 150 души ще работят в нея. Така сме се разбрали с инвеститорите, заплатите да бъдат много по-високи от тези в България. Ще работим със здравната каса, както и с частни каси по света. “

Проф. Чирков пристига във Варна в края на тази седмица и ще приема пациенти от 12 -ти до 16-ти ноември включително на адрес ул. „Иван Драсов“ 2,  а предварителни записвания могат да се направят на тел. 0884 76 44 49.

Източник: varna24.bg

 
<
Петя Митева