Начало » Общност » Американският колеж гостува на Варна с информационна среща за прием след 7 клас

Американският колеж гостува на Варна с информационна среща за прием след 7 клас

Четири пълни 5-годишни стипендии, които покриват целия период на обучение, отпуска за следващата учебна година Американският колеж. Семействата на учениците, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в столицата.

Иновативното средно училище представя кампанията си по прием в Варна с информационна среща за условията на кандидатстване, която ще се проведе на 8 ноември от 18 часа в ОУ „Черноризец Храбър“, ул. “Студентска” №1. По време на срещата родителите и учениците ще имат възможност да се запознаят с г-жа Мария Илиева – Директор „Планиране на събития“ и г-жа Румяна Иванова – Ръководител на Катедрата по английски език в осми клас. Те ще направят представяне на училището и условията за приемния изпит.

През настоящата учебна година Американският колеж е отпуснал 1 296 158 лева на семействата на своите ученици по програмата за намаляване на учебната такса, за да даде възможност на всеки успешно класирал се кандидат да учи в колежа. Размерът на учебната такса за български ученици за 2018-2019 година е 6,350 евро. Таксата включва всички учебни и извънкласни дейности, както и учебните материали, помощта на академичните съветници при кандидатстване в чужбина и достъпа до всички спортни съоръжения и академични лаборатории на колежа. Намаляването варира от 10% до 90%.

Американският колеж в София е езикова гимназия с прием след 7. клас, акредитирана в България от Министерството на образованието и науката, а в САЩ – от американската асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA) и Международната бакалауреатска организация (IBO). Учебното заведение съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите образователни традиции на България и Европа. Като развива критическото мислене и интелектуалното любопитство през целия живот, колежът изгражда лидерски качества и умения за сътрудничество между способни ученици с различна социална, културна, икономическа и географска принадлежност. Завършилите колежа продължават образованието си в най-добрите университети в цял свят.

Източник: varnautre.bg

 
<
Петя Митева