Начало » Общност » Наградиха изявени варненски средношколци

Наградиха изявени варненски средношколци

За 11-а поредна година, варненски средношколци получиха награди за постижения в различни национални и международни състезания, конкурси и олимпиади през учебната 2017/2018 г.
Те се връчват от Ротари клуб Варна-Евксиноград и са определени на базата предложения, направени от педагогическите съвети на научните знания и практики.

Наградите се дават в категориите Обществени и хуманитарни науки; Природо-математически и естествени науки; Техника и Изкуство.

„Тази година имаме рекорд, досега максималните награди, които раздавахме бяха 17, а тази година наградите са 22. Ще бъдат наградени 10 училища, като 6 награди са за Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, 3 за Професионална техническа гимназия и Първа езикова гимназия, 2 награди за Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, Националното училище по изкуствата и 4 Езикова гимназия и 3 училища с по 1 награда“, съобщи организаторът Димитър Радев.

Наградите, които ще бъдат връчени довечера в Юнашкия салон, са диплом, значка и парична награда, а тримата най-изявени средношколци Момчил Танев от Варненската търговска гимназия, Александър Кръстев и Марк Киричев от Математическата гимназия, ще получат и медальони.

„Най-вече искам да благодаря на екипа на гимназията, че през цялото ми обучение бяха вложени толкова усилия от всеки един учител и присъстващ в гимназията, не само да мога да се проявявам в различни състезания и събития, но и като напусна гимназията, да запомня това място и да се радвам на всеки един момент, който съм прекарал там“, сподели Момчил.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева